Браћо Срби и сестре Српкиње!!!

Ево децембар је месец, сви знамо шта тај месец представља у овом новом светском поредку. У децембру месецу почињу разно разне прославе, изласци омладине на разно разна места ( која не доликују здравој српској омладини ), безглаво трошење новца на којекакве глупости ( алкохол, дрога... ), има још много тога, сви ви добро знате,  тако да нема потребе да пишем.
Децембар је такође месец који је и за нас Србе од великог значаја. Почео је велики пост, почињу српске славе..., значи има много лепих ствари које за нас Србе почињу у децембру,  па трају све до "божића".
Браћо Срби и сестре Српкиње, све ове лепе ствари које нам предстоје у овом периоду, немају никаквог значаја ако ко људи свакo за себе не радимо добре, племените и пре свега здраве ствари, које су нам итекако потребне у овом непрведном и исквареном свету.
Зато драга браћо и сестре треба да знамо да нашим сународницима на Косову и Метохији није лако. Они данас, у суботу, не размишљају како ће изаћи у дискотеку (клуб 12, кафе инн, трамонтану, м паб и слично... ), њима су мисли уперене само у сутрашњи дан. Тој деци доле у главама је само преживљавање и ништа друго.
Зато вам предлажем да сви мало размислимо шта и како да радимо, како да се понашамо у овом месцу.
За време поста је итекако пожељно чинити лепе ствари, помагати другима, никоме не мислити лоше,  понашати се како доликује правом Србину.
Српска омладина Словеније планира да до божића поново посетити наше најугроженије на Косову и Метохији. Зато апелујем на све вас који читате овај форум, а и на оне ваше пријатеље и познанике који не пишу овде, да се овај месец сви заједно потрудимо ( попијемо које пиво мање у кафани, не купујемо дрогу, не изађемо бар један викенд...)  и тај новац који би уштедели проследимо нашој деци на Косову и Метохији.
Као што сам рекао, план нам је да пре божића одемо по трећи пут на нашу свету земљу, а да ли ће то бити тако зависи од нас самих. Нека свако сам себе постави у позицију наших сународника доле, ако има и грам мозга направиће добру ствар пре свега за себе самога,  па после и за наш напаћени народ.

Ајде сви да се ангажујемо поводом тога, нека свако по свом крају прикупља новац, (родбина, пријатељи, девојке, момци...), замислите какву би лепу и племениту ствар урадили када би нашој деци доле улепшали најрадоснији српски празник божић и пре свега омогућили да га дочекају како доликује таквом догађају ( пуна трпеза хране и пића ), која им је итекако потребна.

НЕ ЗАБОРАВИТЕ ДА ЈЕ НАША ХРИШЋАНСКА ДУЖНОСТ ПОМАГАТИ ЉУДИМА, КО ЧИНИ ДОБРО ДОБРИМ МУ СЕ ВРАЋА!!!
Текст је преузет са форума

.

Нема коментара: