Испоручена прва донација!

Уз помоћ добрих људи из Словеније и српских патриота, успели смо да у кратком временском периоду прикупимо значајна финансијска средства, која смо 05.06.2008 однели у Косовску Витину. Тамо смо уз велику помоћ оца Звонка Костића, предали донацију српској деци у Косовској Витини и околним селима. Помоћ је добило 16-оро српске деце из Косовске Витине.

Тешко је речима описати услове у којима живи наш народ у Косовској Витини, који уз неимаштину која је присутна свугде око њих, страхују за своје животе и за животе својих најмилијих. То је њихова реалност са којом се сусрећу сваки дан. Кроз своје муке пролазе сами, достојанствено и храбро, јер их већ неколико година није нико обишао, посетио, а камоли упутио неку помоћ. Заборављени су од своје домовине Србије, политичара и министара који обилазе безбедније енклаве и обећавају брда и долине, а за Србе у Витини ни не знају да постоје. Већ дуже време кружи прича да у Витини више нема српских душа, како је навео отац Звонко Костић свештеник из Косовске Витине.

Српска деца се играју у малом дворишту храма св. Петке, јер се ту осећају најбезбедније, а на улицу не излазе. Детињство им пролази у страху за сопствени живот.
У дворишту се налази и мала амбуланта којој недостају најосновнија средства за рад, пре свега лекови, а "возни парк" је састављен од једних амбулантних кола која су већ одавно зрела за ауто отпад.

Посетили смо и околна села у којима живе Срби: Бинач, Могила, Клокот и Грнчар. Тамо смо такође поделили помоћ фамилијама са малом децом која немају никаквих примања, или живе од минималне плате. Новчану помоћ смо уручили директно родитељима.
Укупно је уручено 2100 € , а све је документовано у Потврдама о пријему донација.

Уз речи захвалности које су упутили свима онима који су помогли да се изведе ова акција, поздравили смо се са људима и децом из Косовске Витине уз обећање, да ћемо учинити све што је у нашој моћи да им и даље помажемо, као и наду да ћемо их ускоро опет посетити.

Због све српске деце која и даље живе на Косову и Метохији и због којих можемо да кажемо да је Косово Србија, апелујемо на све наше сународнике из Словеније да нам се придруже у хуманитарној акцији За српски Космет и својим прилозима помогну нашој децу.



Нема коментара: