Испоручена 4. донација!

Драга браћо и сестре, обавештавамо Вас да је у суботу, 28.3.2009 испоручена и лично уручена помоћ нашој браћи на Космету, тачније у Витини и селима која припадају витинској општини. Са прикупљеним средствима у висини од 4.045 евра, успели смо да помогнемо Народну кухињу у селу Врбовац, која дневно дели оброке за 170 корисника, оних најугроженијих, који без тога оброка буквално не би могли да преживе. За потребе народне кухиње купили смо, и лично уручили, основне намирнице потребне за припрему оброка (брашно, со, шећер, тестенине, грашак, парадајиз, сирће, уље, алеву паприку...). Поред Народне кухиње успели смо да са нашим скромним средствима обрадујемо и много деце. Помоћ је обухватила сву витинску децу до средњешколског узраста, њих 18, затим породицу са 9-оро деце из села Бинач, па породицу из села Врбовац са 6-оро деце, затим породицу из села Клокот са 5-оро деце, две породице из села Грнчар, једна са троје деце, друга са четворо, које већ три недеље немају струје. Нисмо заборавили ни жену покојног црквењака Војислава из села Могила, коју редовно обилазимо, као ни породицу садашњег црквењака из истоименог села, који живе у немогућим условима и у највећој беди и немаштини.

Преносима свима Вама, који сте нам помогли да ова идеја заживи и да се реализује, поздраве од нашег народа на Космету, који живи у најгорим мукама, али и поред тога опстаје на својим вековним огњиштима, и који дају свима нама пример како треба да истрајемо у свему што радимо! Награда за наш труд је у небројеним осмесима наше деце, и у искреној захвалности наших људи доле, који су захвални не зато што смо ми њима донели финансијску помоћ, него зато што их нисмо заборавили!

Нама, браћо и сестре, не преостаје ништа друго него да радимо, да помажемо, на било који начин, наш народ, ма где се он налазио, и да се сви заједно, најискреније, молимо Богу за спас нашег рода и наше вере!

Ближи се ускоро и годину дана од званичног почетка рада Фондације "За српски Космет", тако да би искористили ову прилику и да Вас све обавестимо, да смо за то време успели четири пута да организовано посетимо нашу браћу на Космету, тачније у Косовској Витини и витинским селима, и да све укупно поделимо помоћ у износу од 11.940 евра. Мислимо да је то велики успех, али и да имамо Ми, Срби у Словенији, капацитета и за много више. Ми се нећемо предавати, немојте ни Ви! Захваљујемо свим добрим и национално освешћеним људима из Словеније, Холандије и Републике Српске који су својим ућешћем дали свој допринос успеху ове акције.

Нема предаје,



КОСМЕТ ЈЕ СРБИЈА!






.

1 коментар:

Dusan је рекао...

SVAKA CAST BRACO IZ SLOVENIJE,
ODUSEVLJEN SAM SA VASIM GESTOM