Испоручена 2. донација (детаљније)

Помаже Бог браћо и сестре!

У петак, 19.септембра смо по други пут посетили Косовску Витину у склопу акције Српске омладине Словеније "За српски Космет" која има за циљ помоћ нашем напаћеном народу на Косову и Метохији.
Као и први пут, помоћ је била искључиво финансијска. Продајом мајица, DVD-ова, уплатама на трансакцијски рачун и личним прилозима смо успели да прикупимо 3000 €, које смо поделили најугроженијима у витинском крају.


Уз помоћ Оца Звонка Костића, свештеника из Косовске Витине смо поделили помоћ на следећи начин:
по 100 € за 16-оро наше деце која живе у Витини и похађају основну школу или су млађи, што чини износ од 1600 €, даље, 1000 € је остављено за помоћ народној кухињи у Врбовцу крај Витине, која почиње са радом 28.септембра и која ће дневно делити оброке за око 200 најсиромашнијих у витинској општини.


По 100 € је подељено породицама у селима крај Витине, дакле 100 € за породицу у Биначу која има 9-оро деце, 100 € за породицу у Клокоту где отац сам брине за троје деце, 100 € за храну и лекове за баку и деку (који је више од 30 година био црквењак у Витини, као и његов отац. Баки је десна страна тела шлогирана) у селу Могила, и на крају 100 € у селу Врбовац за оца и његово дете који сами живе, пошто је мајка умрла после порођаја. Дете има пумпицу у глави која га одржава у животу и води се као инвалид.
Свима који су са својим прилозима омогућили ову хуманитарну акцију желим да се захвалим, пре свега у име наше браће са Космета.

.

1 коментар:

Анониман је рекао...

svaka čast da ima neko kod nas ko se bavi ovom problematikom i žrtvuje svoje vreme za pomoć braći i sestrama sa Svete zemlje.