Обавештење

Због интересовања наших донатора и људи који су упознати са хуманитарном акцијом која траје већ извесно време, дужни смо да дамо званично обавештење о разлогу нашег непојављивања на Светосавској прослави коју је у суботу, 31. јануара организовало друштво Свети Сава из Крања.
Наши активисти увек траже начин да се појаве на приредбама и прославама која организују српска друштва која делују у Словенији, али увек уз договор и сарадњу тих друштава, јер мислимо да је то једини начин да се хуманитарна акција спроведе и да буде делотворна, а да уједно не нарушавамо концепт приредбе.
До сада су нам сва друштва изашла у сусрет, шта више, у многим друштвима су нам активно помагали у прикупљању донација. Захваљујући њиховој помоћи и ангажману можемо рећи да је хуманитарна акција до сада успешна и да су прикупљена и испоручена значајна финансијска средства.
На жалост, челници друштва Свети Сава из Крања нису били спремни на сарадњу, нити су били вољни да нам омогуће место где би информисали народ и прикупљали донације. Као узрок су навели да "није погодан тренутак" за наше појављивање на прослави коју су организовали.
Ми смо испоштовали њихову одлуку и нисмо се појавили.
Нећемо да улазимо у исправност њихове одлуке, само ћемо да напоменемо да за српски народ на Косову и Метохији УВЕК мора да буде погодан тренутак. Треба само ставити опште интересе српског народа испред личних интереса, тј. није довољно китити се именом српског светитеља, него делима спроводити његов наук.
.



2 коментара:

Анониман је рекао...

Stvarno sramota da takva društva uopšte postoje.Ako imaju i malo obraza sami će se ugasiti.

Анониман је рекао...

Komentar vam je fantastičan - ovako se odgovara i ovako se vodi PR - otmeno, pošteno, realno i "na nivou".
Svaka vam čast