Блокиран рад општине Витина

четвртак, 26 фебруар 2009

Двадесетак радника, који су после проглашења независности Косова 17-ог фебруара прошле године, на позив Владе Србије, напустили своја радна места у косовским институцијама, блокирало је јутрос рад општине Витина у селу Врбовац.
Стамен Ђурић, отац двоје малолетне деце у изјави за Клокот радио каже да је напустио посао на позив Владе, а да већ годину дана нема никаква примања па се, како истиче, осећа заборављеним од свих. "Обраћали смо се министру Горану Богдановићу, помочнику министра за КиМ Драгану Петковићу, председнику општине... До дана данашњег на наше захтеве нико није реаговао. Ми чекамо", рекао је Ђурић.
Драган Столић из Клокота, бивши радник комуналног предузећа у Витини, каже да је радио шест година и да је посао напустио, јер им је било обећено да ће њихов статус решити влада Србије.
"Имам 52 године. Ко ће сада да ме прими да негде радим? Живим од минималног личног дохотка и са тим издржавам породицу", каже Драган.
Потпредседник општине Витина, Никола Столић, каже да су захеви радника оправдани, али како наводи, локална самоуправа није у могућности да им изађе у сусрет.
Радници који су напустили посао после проглашења независности, њих 23, је јутрос блокирало општину. Али кључ решења проблема није у локалној самоуправи. Министарство за Косово и Метохију  не реагује и не предузима ништа у решењу њихових проблема. 
Како је најављено, радници ће држати у блокади зграду оптине све до испуњења захтева.



.

Нема коментара: