Испоручена је и трећа донација

Као и до сада, уз помоћ наших људи из целе Словеније, успели смо да прикупимо 2720 евра и да их проследимо нашој напаћеној браћи на Косову и Метохији, тачније у Косовској Витини и околним селима Врбовац, Могила, Клокот и Бинач.
Потрудили смо се да са скромним средствима, које смо успели да прикупимо уз помоћ људи добре воље из Словеније, обухватимо што више оних којима је та помоћ најпотребнија.
Са прикупљеним средствима смо помогли 16-оро деце из Витине (1600 €), затим породицу са шесторо деце из Врбовца (100 €) , оца који живи сам са сином који је полу инвалид (100 €) и коме пумпица у глави помаже да преживи дан, а коме је мајка умрла када га је родила, исто из Врбовца, затим породицу са четворо деце из села Клокот (100 €), који живе од скромног дечијег додатка и цркавице коју њихов отац заради радећи све могуће послове.
Обишли смо и породицу Ђурић из села Бинач крај Витине, која поред мајке и оца броји још деветоро деце, а сви заједно живе у просторији од десетак квадрата (220 €) !
Нисмо могли да заобиђемо ни породицу црквењака Војислава из Витине и његове скромне жене, којој је лева страна тела шлогирана, који живе у селу Могила (100 €). Нажалост смо доживели и то да нас осмех и захвалност Војислава овај пут не дочека, јер је пре две недеље због дуге болести напустио овај наш овоземаљски свет. Нека му је лака српска земља и вечна му хвала за све што је урадио за нашу цркву у Витини и наш народ, а све то без иједне надокнаде икада!
Додао би и то да смо део средстава (500 €) наменили народној кухињи у Врбовцу, која се брине за око 150 најугроженијих душа у витинској општини.

Остаје нам само да пренесемо поздраве и захвалност наших људи које смо и овај пут обишли и помогли им да бар на тренутак забораве на свакодневне проблеме и опасност која им стално прети. Све ово треба свима нама да да још више снаге и воље да наставимо да помажемо нашој браћи, јер је то наша хришћанска дужност као и дужност коју имамо према сваком припаднику свог српског народа који се нашао у невољи !


НЕМА ПРЕДАЈЕ !






Нема коментара: