Narodna kuhinja u Vrbovcu


27. septembar 2008, Izvor: RTS

U selu Vrbovac u opštini Vitina u nedelju se otvara narodna kuhinja za najugroženije Srbe u tom kraju, koja će u početku imati 150 korisnika, najavio je vladika raško-prizrenski Artemije.
Artemije je rekao Tanjugu da u tom kraju ima dosta Srba koji teško preživljavaju "tako da će im kuhinja biti podrška, oslonac da mogu da ostanu i opstanu na tim prostorima, kao što su i kuhinje u Novom Brdu, Prekovcu i Kosovskoj Kamenici".
"Da nije bilo rada kuhinja mnogi od njihovih korisnika danas ili ne bi bili na Kosovu ili ne bi bili u životu", navodi vladika Artemije.Vladika Artemije dodaje da je akcija koju je pokrenula Eparhija raško-prizrenska Srpske pravoslavne crkve pod nazivom "Jedan SMS za jedan obrok gladnima na Kosovu i Metohiji" dala vidne rezultate.
"Zapažen je odziv na tu našu inicijativu, naročito što je RTS prihvatila da ponavlja apel za tu akciju i to je donelo rezultate. Ne bih znao tačno da kažem koliko je sredstava prikupljeno ali sama činjenica da se otvara i ova narodna kuhinja u Vrbovcu kod Vitine jeste dokaz da ta akcija donosi rezultate", kazao je vladika raško-prizrenski.Do početka septembra, kako je nedavno saopštila eparhija raško-prizrenska, tom akcijom prikupljeno je oko tri miliona dinara.
U ovu humanitarnu akciju, pored Telekoma Srbije, uključili su se i moblini operateri Vip i Telenor tako da svi građani preko svojih mobilnih telefona slanjem SMS na broj 1033 mogu pomoći najsiromašnijima u južnoj srpskoj pokrajini.

.

Нема коментара: