Срушена чесма српским јунацима у Витини

среда, 09 јул 2008

У центру Косовске Витине јуче око 17 часова срушена је спомен чесма (фонтана) која је саграђена у част ''ЈУНАЦИМА КОСОВСКОГА БОЈА 1389''.

Сама фонтана налазила се до јуче у центру Косовске Витине и неколико пута је била оштећена од стране локалних Албанаца и обнављана захваљујући бившим радницима (који су напустили радна места након 17.02.2008. год.) општине Витина српске националности .
По проглашењу независности један део радника српске националности је напустио косовске институције власти. Њихова места су данас заузели млади и неискусни људи који се до сада нису бавили политиком и претпоставка преосталих мештана Косовске Витине српске националности је да су у уклањању чесме учествовали и садашњи радници општине српске националности у Косовској Витини.

Ова грађевина која је доказ о постојању Срба старија је од свих радника који раде у поменутој општини.

По тврдњи Срба из Витине налог за рушење чесме дали су општински органи, а за време док је трајало рушење чула се рафална паљба из аутоматског ватреног оружја.
Фонтана у Косовској Витини била је још један од доказа који потврђује постојбину српства на Косову и Метохији, а рушење има за циљ уништавања идентитета Срба.
Према ранијем искуству на овом месту ће се вероватно наћи споменик неком албанцу који је учествовао у убијању Срба.

извор : http://www.kosovo-metohija.com/

.

Нема коментара: